Kooptips voor een propaantank

Huiseigenaren hebben de mogelijkheid om een ​​propaantank te huren of te kopen voor hun behoeften. Het is echter van cruciaal belang om de voor- en nadelen van zowel het kopen als het huren van een tank te overwegen voordat u een definitief besluit neemt. Verder hebben fabrikanten van propaantanks een ander beleid dat van cruciaal belang is bij het bepalen of een propaantank moet worden gekocht of gehuurd. Hoewel individuele omstandigheden sterk kunnen verschillen, zijn er veel dingen die te maken hebben met een propaantank aankoop versus verhuur. Hieronder zijn factoren om te overwegen bij het kopen of huren van een propaantank.

Kosten

Een nieuwe propaantank kan huiseigenaren meer geld kosten dan een gebruikte. De prijs van propaantanks neemt toe als de staalprijs stijgt. De prijzen variëren echter op basis van de kwaliteit en vraag en aanbod. De recente toename van de voorraad nieuwe tanks heeft de kosten van nieuwe propaantanks doen dalen en de prijs van gebruikte tanks werd ook niet gespaard.

De plaat van de fabrikant

Huiseigenaren moeten voorzichtig omgaan met de plaat die aan hun propaantank is bevestigd. Er worden mogelijk forse boetes in rekening gebracht als de plaat van de fabrikant losraakt of ontbreekt en het is moeilijk om de inspecteur ervan te overtuigen dat de tank een plaat had. Alle informatie over de tank inclusief het bouwjaar, de dikte van het staal en het serienummer staat op de plaat, dus wees voorzichtig.

Grootte

De grootte van een propaantank hangt af van hoe de koper het wil gebruiken. Het kan voor een enkele afvoerdroger, opslagfaciliteit of navulstation zijn. U hebt een propaantank met hoge capaciteit nodig voor toepassingen zoals het vervoer van aardolieproducten. Het is cruciaal om ruimte te overwegen voor uitbreiding voordat u koopt of propaantank huren.

Certificering van de raad

Veel propaantanks worden vaak geleverd met U1A-rapporten of een National Board Number, dat verklaart dat de fabrikant de specificaties van de tank in ons bestand heeft gespecificeerd. De door de Board geaccrediteerde tanks hebben een hogere restwaarde en zijn in veel landen acceptabel. Staten zoals Wisconsin vereisen dat alle propaantanks worden gecertificeerd, maar dit is geen vereiste in plaatsen zoals Minnesota.

Beschikbaarheidstijd

Het kan enkele weken duren, maar geen maanden om een ​​nieuwe propaantank te bouwen volgens uw specificaties. U kunt ook extra kosten maken, zoals transport als u te maken hebt met een verre propaantanksfabrikant. U moet mogelijk ook rekening houden met de werkdruk van een lokale leverancier van drukvaten, zodat u niet maanden wacht totdat de tank bij u is afgeleverd.

Leeftijd

Propaantanks bestaan ​​nu al meer dan zeven decennia, en sommige mensen beschouwen oude propaantanks als veiliger dan nieuwe. In de loop van de tijd is de dikte van het staal dat wordt gebruikt voor het bouwen van propaantanks kleiner geworden naarmate de prijs van staal blijft stijgen, en dit heeft de veiligheid van nieuwe propaantanks aangetast. Gebruikers moeten eventuele sporen van de fittingen en ammoniak wegspoelen voordat ze een propaantank in watervrije ammoniak gebruiken. Mogelijk moet u ook de kleppen vervangen om de veiligheid van de tank te vergroten. Je tank kan een leven lang meegaan zolang hij de juiste fittingen heeft en is geverfd.